Fotovakschool Eindexamen Project "Gender"

Jij bent jij en ik ben ik, dat is een simpel feit. Een feit die verbonden is met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het karakter, interesses, imperfecties, talenten en dat ene sproetje op je wang. Het maakt ons tot wie we zijn. Maar wat als je weet hoe je je voelt, maar dat beeld klopt niet met dat wat je ziet in de spiegel? Welke zekerheid heb je dan? Het leven wordt " Wie ben ik?" , een spel dat voor ieder individu jarenlang kan duren.

Transgenders voelen zich gedeeltelijk tot niet thuis in de geslachtsrol die past bij de aangeboren geslachtskenmerken. Vele ervaren een lang persoonlijk proces om het beeld in de spiegel kloppend te maken aan hoe zij zich diep van binnen voelen. Het is een strijd die nooit ophoud, maar elk komt er sterker uit. Je wenst de pijn, tegenslagen en hobbels niemand toe. Maar het is de ultieme manier om je eigen ik te ontdekken. 

Eigenlijk wil ik dat iedereen meegeven; wees eerlijk naar jezelf over wie je bent, want uiteindelijk telt dat het meest.

GS2017 BOY SURMINSKI-GENDER-0001.jpg
GS2017 BOY SURMINSKI-GENDER-0002.jpg
GS2017 BOY SURMINSKI-GENDER-0003.jpg

Vanaf nu te zien bij het Gemeentehuis in Beuningen tot midden september 2017